Olejek eteryczny z kory cynamonowej pochodzi z kory drzewa Cinnamomum zeylanicum, znanego również jako Cinnamomum verum, które pochodzi ze Sri Lanki. Olejek ten ma wszechstronne zastosowanie i jest powszechnie stosowany w żywności, napojach, perfumerii i farmaceutyce, a także w aromaterapii i wielu kosmetykach naturalnych. Olejek Eteryczny z Kory Cynamonu znany jest ze słodkiego i drzewnego, korzennego zapachu, który poprawia nastrój. Olejek ten ma dużą ilość przeciwutleniaczy i znany jest jako wspaniały dodatek do olejków przy kojących masażach, gdzie wspomaga uczucie relaksu.



