Opcje przeglądania
Producent
Cena
  • od
    do
Producenci

Kosmetyki mineralne dystrybutor

 

 

Olejek lawendowy cieszy się popularnością już od XVIII wieku, kiedy to na francuskich dworach wykorzystywany był jako perfumy. Dzisiaj, zastosowanie olejku lawendowego jest jeszcze szersze. Używa się go przede wszystkim w zabiegach pielęgnacyjnych i leczniczych.

Olejek, ze względu na łagodne właściwości, można stosować bezpośrednio na skórę. Działa przeciwstarzeniowo i ochronnie, świetnie sprawdza się w walce z trądzikiem, infekcjami skóry, jak i z nadmierną produkcją sebum. Walory olejku docenią także osoby zmagające się z problemami ze snem i ze stanami lękowymi - lawenda ma działanie uspokajające, pozwala się zrelaksować i odstresować. Dodatkową zaletą jest niska cena olejku lawendowego, co z pewnością przyczynia się do jego powszechnego wykorzystywania w aromaterapii czy też w odprężających domowych kąpielach. 

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl