Producenci
Promocje

Kosmetyki mineralne dystrybutor

 

 

Olej z pestek winogron tłoczony jest z nasion rośliny znanej i wykorzystywanej przez ludzkość od wielu tysięcy lat, jednak w tej formie produkowany jest od niedawna, dzięki współczesnym możliwościom technologicznym. Pestki winogron wykorzystywane przy produkcji to odpad powstały podczas produkcji wina. Skład oleju to w przeważającej większości tłuszcze nienasycone, z których prawie 70% to kwas linolowy i 16% kwas oleinowy. Poza innymi kwasami występującymi w składzie oleju w mniejszej ilości, olej zawiera dość pokaźną ilość witaminy E, zwanej eliksirem młodości.

Olej świetnie sprawdza się jako dodatek do kosmetyków ze względu na jego właściwości nawilżające. Wspomaga również regenerację włosów. Choć sprzyja on obniżaniu cholesterolu i chroni przed chorobami powstającymi przez wolne rodniki, to obecnie nie jest polecany w prozdrowotnej diecie. Nadmierne spożywanie oleju z pestek winogron powoduje powstawanie stanów zapalnych. Dzieje się tak za sprawą zawartej dużej ilości niezbilansowanego kwasu omega-6..

  • promocja
  • nowość
  • promocja
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl