Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do
Producenci

Kosmetyki mineralne dystrybutor

 

 

Znany głównie na terenach Polinezji olej z tamanu jest znakomitym środkiem do leczenia zmian skórnych. Tłoczony na zimno z pestek owoców, przypomina ciemną żywicę o intensywnym aromacie przypominającym zapach lubczyku lub przyprawy maggi. Wskazany jest podczas kuracji cery trądzikowej, ponieważ zawarte w nim kwas oleinowy i linolowy sprzyjają nawilżeniu i odblokowaniu porów. Doskonale sprawdza się również jako substancja łagodząca podczas gojenia blizn i rozstępów. Naturalne flawonoidy - kallofalloidyna i kwas kalofillowy mają właściwości przeciwbakteryjne. Koją również świąd występujący podczas gojenia i zmniejszają opuchliznę.

Olej z tamanu zawiera również oleinowy i linolowy kwas tłuszczowy, które wspomagają proces zamykania ran i zabezpieczają odpowiednie nawilżenie naskórka. Olej zawiera również stigmasterol związek organiczny o strukturze podobnej do jego odpowiednika wytwarzanego przez organizm, a odpowiedzialnego za wzmocnienie warstwy lipidowej skóry.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl